Přeskočit na hlavní obsah

Strašidelné balíčky

Ahoj všem, kdo se rozhodnou přečíst si pár mých řádků! Vítejte!

První článek na blogu by asi zasloužil nějaké to vysvětlení co, proč a jak, ale ... nechávám si to na jindy. Třeba až nebude tvořivá inspirace.

Teď bych Vám chtěla povědět malý příběh o tom, kterak jsem přes svůj nezájem o Haloween přišla k tvorbě strašidelných balíčků.

Začalo to tak, že jsem si ve svém oblíbeném obchodě Pretty Papers koupila set razítek a vyřezávacích šablon strašidel od Lawn Fawn. Ani nevím proč, přišly mi zkrátka kouzelné ... Každopádně jsem s nimi nic konkrétního (letos) neplánovala. Snažím se takovým nákupům vyhýbat, ale znáte to ... No, jak uvidíte, nakonec neskončily v šuplíku.


Přešlo pár týdnů, dodělala jsem mimo jiné krabičky s perníčky Z lesa - pro děti do školky, synovi k narozeninám - které byly nad očekávání úspěšné. Co s Vámi dělá úspěch? Mě žene dál :-) Začala jsem přemýšlet o Vánoční nadílce.

Mezičasem jsme se ale zastavili v lékárně, kde nám hodná paní lékárnice k nákupu šoupla do tašky vzorky gumových "medvídků" s vitamíny. Pytlíčky to mělo tak akorát ... a nápad byl v hlavě! Proč bych dětem neudělala balíčky s vitamínovými medvídky? Do Vánoc se mi ale čekat nechtělo.

Hned další den jsem se v lékárně stavila znovu a vysomrovala dostatečné množství pytlíčků pro celou třídu, pořídila jednobarevné čtvrtky v odstínech, jaké bych asi jindy nekoupila a doplnila svou rozsáhlou sbírku stuh. Potom už jsem jen vymyslela zdobení, s nímž bych byla dostatečně spokojená, a manufaktura se mohla rozjet.

Dále už nechám promlouvat spíše obrázky, projekt to totiž nebyl nikterak složitý.


Protože pytlíčky neměly nejvhodnější barevnost, nařezala jsem čtvrtky tak, aby byly celé schované a přeložila je, aby se v prostředku vytvořil prostor pro medvídka. K tvoření tohoto typu se mi osvědčila rýhovačka, ale lze to, samozřejmě, zvládnout i bez ní.


Pytlíčky jsem vložila dovnitř a k zadní straně čtvrtkového obalu přišila sešívačkou.



Potom jsem je proděravěla. Na podobné záležitosti využívám kleště Crop-A-Dile, ale opět je možné využít jednodušší řešení - kancelářskou děrovačku. Jen umístění dírek je obtížnější ...

Narazítkovala a vyřezala jsem si strašidla a ze zbytků čtvrtek jsem vyřezala další výřezy ke zdobení. Pak už jsem jen kompletovala - nazdobit, slepit, provléct stuhy. Jednoduché, že? Na zadní stranu jsem ještě praporkem s nápisem "Baf!" schovala drátek sešívačky. A tady jsou už kompletní fešáci:



Doufám, že kromě toho, že se děti potěší sladkým obsahem, bude se jim alespoň chvíli líbit i balení. No, kdyby ne, já jsem si to užila. A teď už mám i v hlavě konečně opravdu podzim!

Děkuji, pokud jste dočetli až sem a doufám někdy zase Na čtenou!

Jana

P.S. Při tvoření jsem se bavila tím, že jsem zkoušela spočítat (z hlavy! naivka), kolik různých kombinací balení lze udělat za předpokladu, že použiji 3 základní barvy čtvrtek, 3 druhy strašidel, 9 stuh, 3 doplňky, ... Nedopočítala jsem, protože do toho vstupovaly další podmínky typu - na oranžový balíček nepoužiji tuto oranžovou stuhu ... ale jsem si jistá, že žádné 2 z balíčků nejsou stejné. :-) Pokud by někdo měl zájem o kompletní úlohu, dejte vědět. Tvoření a matice zdar! ;-)

Komentáře

  1. Jani paradni, to by se klukum taky libilo ;-) tak at maji uspech (ale nepochybuju ze ho mit budou)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani paradni, to by se klukum taky libilo ;-) tak at maji uspech (ale nepochybuju ze ho mit budou)

    OdpovědětVymazat
  3. Huráááá, přidávám k oblíbeným a budu sledovat. Balíčky jsou BOMBA! Díky, že se s námi dělíš :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, gratuluji k BLOGU! Už jsem jej přidala do mých oblíbených a tento super nápad s balíčky samozřejmě taky!

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, vy jste neskutečná. Krásné a děkuji za inspiraci. A najdu někde, prosím, fotku i těch perníčků z lesa, které jste výše zmínila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji. Krabičky na perníčky jsem před časem dávala na FB (ve skupině Cardmaking a scrapbooking je v albu Papír - co se jinam nevešlo), ale plánuji se k nim časem vrátit a dát sem návod na krabičky - je to také velmi jednoduché. :-)

      Vymazat
    2. Jani, úžasný!!!!Jak nápad, tak provedení! O úspěchu vůbec nepochybuji. Díky za inspiraci..

      Vymazat
  7. Jóóóó!!!! Janička blogujéééé! :-) moc se těším! Balíčky jsou žůžo

    OdpovědětVymazat
  8. Jani to je parádní ... a máš blog .... super ... to budou mít děti ve školce radost ... asi dělám do školy taky ... jsi mě donutila a velice inspirovala ... furt jsem nevěděla co.....

    OdpovědětVymazat
  9. Jani, super. Jen tak dál. Fandííím ti :)

    OdpovědětVymazat
  10. Dámy, moc Vám všem děkuji. Vůbec jsem nečekala takový ohlas. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Perfektní i já už mám v oblíbených

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, gratuluji k založení blogu. Konečně budou všechny Tvoje poklady na jednom místě. :-) Balíčky jsou parádní, vyzkouším s vnučkami. :-)
    Těším se na další příspěvky.

    OdpovědětVymazat
  13. Mamka Janka, si sikulka! Dedo Lubo.

    OdpovědětVymazat
  14. Jani super nápad, děti musely být nadšené!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. A upřímně - nevím, protože je nedostaly. :-( Nějak došlo k nedorozumění a když jsem je ředitelce dávala, zdá se, že nepochopila, že jsou určené pro děti ve školce ... Protože jsem chtěla, aby to bylo překvapení i pro syna, nic jsem mu neřekla a pořád jsem čekala, zda s něčím přijde domů, ale nic ... Tak asi skončily u jiných dětí. Od té doby jsou dárečky pro děti do školky tajemstvím jen pro ostatní děti - syn je tam nese osobně, aby je dostaly ti správní adresáti :-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Papercards.cz challenge 81

Ahoj, meteorologové prý doporučili nevycházet tento víkend z domova ... tak co zpestřit si "nudu" tvořením? Na blogu Irisky se dnes objeví paletka, jste zvědavé? Trochu napovím svým přáním - snažila jsem se držet jí hodně věrně. Tak přemýšlejte, vytahujte barvičky, papíry a razítka a určitě si nenechte ujít inspiraci od dalších dam z DT, kterou Iriska zveřejní na své blogu. Na přání jsem použila výřez mandaly od Alexandry Renke a i její negativ - barvou jsem natřela rub šablony a projela v BS. Třásnička je domácí výroby. :) Přidáte se? Budeme moc rády, když nám pošlete své výtvory! Příjemné tvoření a krásný víkend, Jana

4enScrap Preview of the Summer 2020 collection Day 1

Hello! Are you ready for a journey? Then let us begin with the Traditionally, 4enScrap came up with wonderful material, so let us enjoy the first day of preview together. The great thing about this collection - besides its beauty and comlexity - is the fact, that a lot of material comes also in English version. Great news! Yay! For Day 1 I created 3 cards. The first one features fabulous Wild flowers stamp set with coordinating dies. The outline of the poppies is heatembossed with white embossing powder and coloured by watercolors. I used a phrase from the stamp set Enjoy  as sentiment and completed the bouquet by new Feuilles d´Eté  and some previous branches. Dots and beads are never a bad idea! For next card I used a beautiful stamp of a village from the Campagne set and again sentiments from Wild flowers and Enjoy sets. I chose not to color the stamp this time. Partialy because I am not so good in coloring but primarily because I think this way I let

Učebnice 4. ročník III.

 Ahoj, dnes tady mám poslední dávku inspirace z kategorie Učebnice.  Pro obě učebnice je společné použití starších papírů, které jsem sladila s novějšími šablonami. Do citronů jsem se zamilovala a protože jsem je zatím nestihla dostatečně využít, byla jsem ráda, že je umístím alespoň sem.  Matematika je můj i Ríšův nejmilejší předmět. Proto to srdíčko. Jinak jsem si s tímto obalem hrála tak, abych z dostupného materiálu vykouzlila matematickou tematiku. Matematici v naší rodině byli spokojeni. ;) Některé z použitých materiálů momentálně v eshopu bohužel nenajdete, tak sem dávám alespoň ty, které jsou momentálně dostupné.  A to je úplný letošní konec učebnic. Blíží se září, čas narozenin, takže užitný scrap bude pokračovat jiným směrem ;) Hezký zbytek prázdnin všem! Jana