Přeskočit na hlavní obsah

Every summer has a story ...

 Ahoj, 

Welcome,

tak jsme si v DT Alexandra Renke řekli, že KreativFestival zpestříme vám i sobě a oživíme své blogy. Při té příležitosti je tady i soutěž ... ale pěkně popořádku.

in Alexandra Renke DT we have decided to make KreativFestival even more fun for you and for ourselves as well by posting on blogs. Kind of revival of my blog for sure. To celebrate that each of also has a surprise ... but first things first.


Pokud nás už chvíli sledujete, víte, že máme denní témata. Dnes je ale No topic, nebo-li Freestyle. A protože už jste asi pochopili, že se vám ve výsledku chceme pochlubit minilaby na téma "Každé léto má svůj příběh", není co skrývat. Ano, pracuji na minialbu. A dnes vám ukážu 2 z jeho stránek. 

If you follow us on IG, FB or blogs, you´ve probably noticed all days are themed. But today, there is No Topic, or Freestyle if you want. You have probably also understood that the end-point of our creative efforts will be a mini ilustrating that every summer does have a story. Therefore, there is not much to hide - yes, I am working on a mini. And I want to share 2 of its pages today.


Jako podklad jsem si vybrala čtvrtku s velkým P, protože jsem se díky Alexandře konečně rozhoupala ke zpracování 10 let starého výletu do Paříže. Prostě to čekalo na ten nejlepší materiál. Zvolila jsem svůj nejoblíbenější minimalistický styl. Zatím nejsem rozhodnutá, jakým způsobem budu album vázat, tak uvidíme, k čemu nakonec dospěji. Jen jeho velikost už je jasná - 6 x 8 palců, stránky budou o kousek menší.

I chose a paper with big black P for my layout, because - thanks to Alexandra - I finally got to documenting our trip to Paris in 2011! Well, it was probably waiting for the best material. Of course, I went for my beloved minimalist style. So far, I am not completely sure of how will I connect the pages into the mini and what will the cover look like, but at least I have it´s size figured out. It´ll be 6x8 inches, the pages will be a bit smaller.


Paris, toujours une bonne idée! Paříž je vždy skvělý nápad! Pravda pravdoucí! Když v albu otočíte stránku, najdete konec této věty. 

Paris, toujours une bonne idée! Paris is always a good idea! So true! When you turn the page in the mini, you´ll find the end of the phrase. 



A k tomu zmrzinku, protože zmrzlinu Berthillona jsme nevynechali.

And also a nice ice cream cone because we could not miss the opportunity to taste ice cream at Berthillon´s. 


No a teď mám pro vás tu soutěž. Napište mi, zda scrapujete aktuální věci, nebo se momentálně radši vracíte ke starším vzpomínkám? Jednu z vás, které mi odpoví, v neděli večer vylosuji a pošlu ji kód na 15% slevu v e-shopu Alexandry Renke. Soutěž uzavřu v neděli 23.5. ve 20:00 a po 21:00 zde do komentářů zveřejním.

And now, let me tell you about the surprise. It is a little game. If you leave me a comment here telling me what do you document at the moment - are you documenting present days, or do you dig in the past photos and memories? I will draw the winner from all of the comments under this post on Sunday night and send her a code for 15% off for her next purchase in Alexandra Renke´s World of adventure. The closure of the game is on Sunday May 23rd, 20:00 CET and I will publish it in the comment below.


A to je pro dnešek všechno. Na konci článku najdete odkazy na použitý materiál. Hezký víkend! Doufám, že budete i tvořit! Já zcela jistě! 

Well, this is it for today. I am listing the material I used in the end of this post. Have a great weekend! Hope it is going to be a creative one! Mine will be creative for sure!


Jana

Used papers:

 
 


Dies:

 
Washi:

 



Stamps:








Komentáře

  1. Ja viac tvorim so starsimi fotkami, pretoze na tie nove teraz nemam popri uceni sa s chalanmi cas. A uz aj tych prilezitosti na fotenie je ovela menej, ako ked boli mali a zlati… :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, Bei, tiež ich je teraz oveľa menej z takých tých každodenných situácií. Ešteže máme tie výlety ;P

      Vymazat
  2. K tvorbe stránok s fotkami som sa ešte moc nedostala, ale verím, že raz to príde... 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce! Je to krásna závislosť ;)
      Mrzí ma, ale anonymné komentáre do zlosovania zaradiť nemožem. :(
      Aj tak ďakujem veľmi za komentár!

      Vymazat
  3. Jednou jsem zkusila vytvořit svatební album (zpracovávala jsem aktuální fotky), ale nějak mě to nechytlo, takže od té doby nic :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, svatební album je velmi těžká disciplína! Dejte tomu ještě šanci a vyberte si nějakou fotku, kterou máte pravdu ráda ... ;)
      Děkuji za komentář, vážím si ho. Ale stejně jako u předchozího kometáře se omlouvám, anonymy do soutěže zařadit nemohu.

      Vymazat
  4. Aktuálně netvoříme skoro vůbec,ale když už,tak nové fotky. Mám skoro absťák �� Petra Winklerová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, to musíš napravit! ;) Těším se, tvé projekty jsou vždy super! Díky za komentář!

      Vymazat
  5. Ahoj, ako mi pride foto do ruky :) a k nej napad, ale teraz su to zvacsa starsie fotky a chystam sa dorobit albumy z dovoleniek 😎 Andrea V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adi, mám to rovnako. Len presne, tie dovolenky by to dolepiť chcelo aj u mňa. Preto som vždy rada, keď príde nejaká DT výzva/vhodný materiál a je TERMÍN, inak to so mnou ide z kopca. ;)
      Ďakujem za komentár a držím palce, nech sa ti s lepením darí! Ide ti to skvele!

      Vymazat
  6. Ahoj Jani tak ja a moje tvorenie je také na striedačku. Snažím sa spracovávať aj aktuálne fotky, ale samozrejme sa vraciam aj k spracovaniu starších podľa nálady a na co mám chuť. Aktuálne som dokončila album z minuloročnej dovolenky. Teším sa na to keď Nám album ukážeš celé ❤️😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem, Ivi, chápem a na tvoj album sa veľmi teším. To, čo som z neho videla včera, bolo dokoooo! ;) Dúfam, že aj ja svoj album dotiahnem. Chcem ho mať hotové, pretože to sú naozaj vzácne spomienky a chvíle, ale aj preto, že vás ani ALexandru nechcem sklamať ;)

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Jani, fotky zpracovávám, bohužel, velmi nárazově, a spíš jen do minialb jako dárečky. Pracuji většinou na přáníčkách, exploding boxech a záložkách do aukcí pro onkoláčky. Přitom jako rodina podnikáme výlety, máme spoustu fotek a zážitků. Říkám si, až jednouuu... Asi v důchodu 🤭😆 Hezký den, Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, myslím, že i tak děláš nádherné věci a vůbec se nebojím, že až se do toho jednou pustíš, budou stránky v albech a minialbech kvapem přibývat. Také vůbec nestíhám zpracovat všechno, co bych chtěla. Ale říkám si, že cokoliv je už v albu a nejen v PC, to se počítá.
      Moc děkuji za komentář!

      Vymazat
  9. Nádhera, Jani,už teraz sa veľmi teším na pokračovanie 🤗 Ja spracovávam fotky rôzne. Niekedy som tak nadšená z výletu a fotiek, že si ich chcem dať do albumu hneď, ale rada sa vraciam aj k starším (rok, dva) fotkám a spomínam pri tom ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miri, presne! Teraz tie prechádzky a chvíle v Paríží zažívam znova! A je to super. ;) Som rada, že tvoje stránky možeme vidieť, je to vždy radosť. ;) Ďakujem za komentár, moja!

      Vymazat
  10. Prajem pohodový víkend. Zaujal ma názov článku a spomenula som si na : https://youtu.be/qXyGJRHlztk ,
    z roku 2013. Paríž bol môj dlhoročný sen a splnil sa pred tromi rokmi. Jeden albumík pre moju 86 ročnú tetu, narodila sa tam, som vyrobila hneď :
    https://youtu.be/NZFPqk1fz6U
    a dva ďalšie sú v procese. Môj má rozmery 12"x12".
    Tvorím každučišký deň - scrapovanie je moje siedme nebo a záleží minulosť, súčasnosť, alebo le pre radosť a obdiv z dizajnu na papieri. Nezaraď ma do losovania, iba som si pri Vás zaspomínala. Ďakujem. Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenka, ste neskutočná! Robíte úžasné veci, a super, že sa k tomu dostanete každý deň. Vaše album z Paríža je prepracované do posledného detailu a pozerám, že sme navštívili rovnaké úžasné miesta ... Inak, Turancar milujeme a jazdíme s nimi každý rok. ;)
      Ďakujem za komentár a podľa Vášho priania Vás do zlosovania nezaraďujem.

      Vymazat
  11. Raději starší věci, to se tak kráááásně vzpomíná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ano, vzpomínky jsou opravdu prima. Ale kdybych sem-tam nescrapla něco aktuálního, asi bych měla pocit, že se utápím jen v minulosti. A sousta krásných "každodenních" okamžiků by zůstala zapomenuta ... ale i tak moc děkuji za komentář!

      Vymazat
  12. Krásne stránky :) Ja väčšinou tvorím s aktuálnymi fotkami a nárazovo, snažím sa nemať väčší sklz než polroka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem, moja! Len polročný sklz? Veľmi obdivujem! Ja som dosiahla rovnováhu len tento rok. Teda, takmer dosiahla - nestíham scrapovať úplne všetko, čo aktuálne prežívame a už vobec nie každý týždeň, ale lepím postupne aktuálne veci, baví ma to a verím, že všetko, čo v albume máme má zmysel, aj keď to nie je všetko. A medzitým sa občas rada vrhnem na to, čo už je z minulosti ... ;)

      Vymazat
  13. Ďakujem všetkým za komentáre, tento blog toľko komentárov nezažil už rok! ;)
    Náhodný generátor Googlu mi z čísel 1-8 (Bea, Petra, Andrea, Iva, Martina, Mirka, Almaisa, Natália) vylosoval číslo 2, teda Petru.
    Peti, gratuluji! Ozvi se mi jakýmkoliv médiem a domluvíme se na poslání kódu ke slevě. ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

4enScrap Preview of the Summer 2020 collection Day 1

Hello! Are you ready for a journey? Then let us begin with the Traditionally, 4enScrap came up with wonderful material, so let us enjoy the first day of preview together. The great thing about this collection - besides its beauty and comlexity - is the fact, that a lot of material comes also in English version. Great news! Yay! For Day 1 I created 3 cards. The first one features fabulous Wild flowers stamp set with coordinating dies. The outline of the poppies is heatembossed with white embossing powder and coloured by watercolors. I used a phrase from the stamp set Enjoy  as sentiment and completed the bouquet by new Feuilles d´Eté  and some previous branches. Dots and beads are never a bad idea! For next card I used a beautiful stamp of a village from the Campagne set and again sentiments from Wild flowers and Enjoy sets. I chose not to color the stamp this time. Partialy because I am not so good in coloring but primarily because I think this way I let

Učebnice 4. ročník I.

 Ahoj, omlouvám se, že jsem dlouho mlčela, život zrychlil a už to tolik nestíhám. Chci si sem ale uložit nové obaly na učebnice pro příští rok. Syn už bude ve 4. ročníku a trochu jsem se obávala, že mi řekne, že už je nechce, ale zatím jsem se bála zbytečně. Však ono to přijde! Ale mezitím mi snad doroste dcera. Fakt by mi to chybělo.  Loňské učebnice pod plastovými obaly vydržely bez problémů. Takže nemám strach, že ta práce vyjde vniveč během týdne. A i kdyby, i tak mě to bavilo. Tyhle učebnice bych jako holka byla ráda měla takto obalené a tak si vlastně plním své sny.  Dnes  první várka - Angličtina a Vlastivěda (hodí se barevně, jiný důvod tato kombinace nemá ;) ). Ten klobouček tam musel být! Když Vlastivěda, tak vlastenecké barvy. A krásný folklorní vzor z nedávné Renke kolekce Floral Folk Art. Já ji miluji a moc doufám, že ještě budu mít čas vrátit se k ní! Veškerý použitá materiál je z e-shopu Alexandry Renke a kdyby jste po něčem toužili, stačí prokliknout obrázek, propojila

Učebnice 4. ročník III.

 Ahoj, dnes tady mám poslední dávku inspirace z kategorie Učebnice.  Pro obě učebnice je společné použití starších papírů, které jsem sladila s novějšími šablonami. Do citronů jsem se zamilovala a protože jsem je zatím nestihla dostatečně využít, byla jsem ráda, že je umístím alespoň sem.  Matematika je můj i Ríšův nejmilejší předmět. Proto to srdíčko. Jinak jsem si s tímto obalem hrála tak, abych z dostupného materiálu vykouzlila matematickou tematiku. Matematici v naší rodině byli spokojeni. ;) Některé z použitých materiálů momentálně v eshopu bohužel nenajdete, tak sem dávám alespoň ty, které jsou momentálně dostupné.  A to je úplný letošní konec učebnic. Blíží se září, čas narozenin, takže užitný scrap bude pokračovat jiným směrem ;) Hezký zbytek prázdnin všem! Jana