Přeskočit na hlavní obsah

Strašidelné balíčky

Ahoj všem, kdo se rozhodnou přečíst si pár mých řádků! Vítejte!

První článek na blogu by asi zasloužil nějaké to vysvětlení co, proč a jak, ale ... nechávám si to na jindy. Třeba až nebude tvořivá inspirace.

Teď bych Vám chtěla povědět malý příběh o tom, kterak jsem přes svůj nezájem o Haloween přišla k tvorbě strašidelných balíčků.

Začalo to tak, že jsem si ve svém oblíbeném obchodě Pretty Papers koupila set razítek a vyřezávacích šablon strašidel od Lawn Fawn. Ani nevím proč, přišly mi zkrátka kouzelné ... Každopádně jsem s nimi nic konkrétního (letos) neplánovala. Snažím se takovým nákupům vyhýbat, ale znáte to ... No, jak uvidíte, nakonec neskončily v šuplíku.


Přešlo pár týdnů, dodělala jsem mimo jiné krabičky s perníčky Z lesa - pro děti do školky, synovi k narozeninám - které byly nad očekávání úspěšné. Co s Vámi dělá úspěch? Mě žene dál :-) Začala jsem přemýšlet o Vánoční nadílce.

Mezičasem jsme se ale zastavili v lékárně, kde nám hodná paní lékárnice k nákupu šoupla do tašky vzorky gumových "medvídků" s vitamíny. Pytlíčky to mělo tak akorát ... a nápad byl v hlavě! Proč bych dětem neudělala balíčky s vitamínovými medvídky? Do Vánoc se mi ale čekat nechtělo.

Hned další den jsem se v lékárně stavila znovu a vysomrovala dostatečné množství pytlíčků pro celou třídu, pořídila jednobarevné čtvrtky v odstínech, jaké bych asi jindy nekoupila a doplnila svou rozsáhlou sbírku stuh. Potom už jsem jen vymyslela zdobení, s nímž bych byla dostatečně spokojená, a manufaktura se mohla rozjet.

Dále už nechám promlouvat spíše obrázky, projekt to totiž nebyl nikterak složitý.


Protože pytlíčky neměly nejvhodnější barevnost, nařezala jsem čtvrtky tak, aby byly celé schované a přeložila je, aby se v prostředku vytvořil prostor pro medvídka. K tvoření tohoto typu se mi osvědčila rýhovačka, ale lze to, samozřejmě, zvládnout i bez ní.


Pytlíčky jsem vložila dovnitř a k zadní straně čtvrtkového obalu přišila sešívačkou.



Potom jsem je proděravěla. Na podobné záležitosti využívám kleště Crop-A-Dile, ale opět je možné využít jednodušší řešení - kancelářskou děrovačku. Jen umístění dírek je obtížnější ...

Narazítkovala a vyřezala jsem si strašidla a ze zbytků čtvrtek jsem vyřezala další výřezy ke zdobení. Pak už jsem jen kompletovala - nazdobit, slepit, provléct stuhy. Jednoduché, že? Na zadní stranu jsem ještě praporkem s nápisem "Baf!" schovala drátek sešívačky. A tady jsou už kompletní fešáci:



Doufám, že kromě toho, že se děti potěší sladkým obsahem, bude se jim alespoň chvíli líbit i balení. No, kdyby ne, já jsem si to užila. A teď už mám i v hlavě konečně opravdu podzim!

Děkuji, pokud jste dočetli až sem a doufám někdy zase Na čtenou!

Jana

P.S. Při tvoření jsem se bavila tím, že jsem zkoušela spočítat (z hlavy! naivka), kolik různých kombinací balení lze udělat za předpokladu, že použiji 3 základní barvy čtvrtek, 3 druhy strašidel, 9 stuh, 3 doplňky, ... Nedopočítala jsem, protože do toho vstupovaly další podmínky typu - na oranžový balíček nepoužiji tuto oranžovou stuhu ... ale jsem si jistá, že žádné 2 z balíčků nejsou stejné. :-) Pokud by někdo měl zájem o kompletní úlohu, dejte vědět. Tvoření a matice zdar! ;-)

Komentáře

  1. Jani paradni, to by se klukum taky libilo ;-) tak at maji uspech (ale nepochybuju ze ho mit budou)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani paradni, to by se klukum taky libilo ;-) tak at maji uspech (ale nepochybuju ze ho mit budou)

    OdpovědětVymazat
  3. Huráááá, přidávám k oblíbeným a budu sledovat. Balíčky jsou BOMBA! Díky, že se s námi dělíš :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, gratuluji k BLOGU! Už jsem jej přidala do mých oblíbených a tento super nápad s balíčky samozřejmě taky!

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, vy jste neskutečná. Krásné a děkuji za inspiraci. A najdu někde, prosím, fotku i těch perníčků z lesa, které jste výše zmínila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji. Krabičky na perníčky jsem před časem dávala na FB (ve skupině Cardmaking a scrapbooking je v albu Papír - co se jinam nevešlo), ale plánuji se k nim časem vrátit a dát sem návod na krabičky - je to také velmi jednoduché. :-)

      Vymazat
    2. Jani, úžasný!!!!Jak nápad, tak provedení! O úspěchu vůbec nepochybuji. Díky za inspiraci..

      Vymazat
  7. Jóóóó!!!! Janička blogujéééé! :-) moc se těším! Balíčky jsou žůžo

    OdpovědětVymazat
  8. Jani to je parádní ... a máš blog .... super ... to budou mít děti ve školce radost ... asi dělám do školy taky ... jsi mě donutila a velice inspirovala ... furt jsem nevěděla co.....

    OdpovědětVymazat
  9. Jani, super. Jen tak dál. Fandííím ti :)

    OdpovědětVymazat
  10. Dámy, moc Vám všem děkuji. Vůbec jsem nečekala takový ohlas. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Perfektní i já už mám v oblíbených

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, gratuluji k založení blogu. Konečně budou všechny Tvoje poklady na jednom místě. :-) Balíčky jsou parádní, vyzkouším s vnučkami. :-)
    Těším se na další příspěvky.

    OdpovědětVymazat
  13. Mamka Janka, si sikulka! Dedo Lubo.

    OdpovědětVymazat
  14. Jani super nápad, děti musely být nadšené!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. A upřímně - nevím, protože je nedostaly. :-( Nějak došlo k nedorozumění a když jsem je ředitelce dávala, zdá se, že nepochopila, že jsou určené pro děti ve školce ... Protože jsem chtěla, aby to bylo překvapení i pro syna, nic jsem mu neřekla a pořád jsem čekala, zda s něčím přijde domů, ale nic ... Tak asi skončily u jiných dětí. Od té doby jsou dárečky pro děti do školky tajemstvím jen pro ostatní děti - syn je tam nese osobně, aby je dostaly ti správní adresáti :-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Učebnice 4. ročník III.

 Ahoj, dnes tady mám poslední dávku inspirace z kategorie Učebnice.  Pro obě učebnice je společné použití starších papírů, které jsem sladila s novějšími šablonami. Do citronů jsem se zamilovala a protože jsem je zatím nestihla dostatečně využít, byla jsem ráda, že je umístím alespoň sem.  Matematika je můj i Ríšův nejmilejší předmět. Proto to srdíčko. Jinak jsem si s tímto obalem hrála tak, abych z dostupného materiálu vykouzlila matematickou tematiku. Matematici v naší rodině byli spokojeni. ;) Některé z použitých materiálů momentálně v eshopu bohužel nenajdete, tak sem dávám alespoň ty, které jsou momentálně dostupné.  A to je úplný letošní konec učebnic. Blíží se září, čas narozenin, takže užitný scrap bude pokračovat jiným směrem ;) Hezký zbytek prázdnin všem! Jana

Učebnice 4. ročník I.

 Ahoj, omlouvám se, že jsem dlouho mlčela, život zrychlil a už to tolik nestíhám. Chci si sem ale uložit nové obaly na učebnice pro příští rok. Syn už bude ve 4. ročníku a trochu jsem se obávala, že mi řekne, že už je nechce, ale zatím jsem se bála zbytečně. Však ono to přijde! Ale mezitím mi snad doroste dcera. Fakt by mi to chybělo.  Loňské učebnice pod plastovými obaly vydržely bez problémů. Takže nemám strach, že ta práce vyjde vniveč během týdne. A i kdyby, i tak mě to bavilo. Tyhle učebnice bych jako holka byla ráda měla takto obalené a tak si vlastně plním své sny.  Dnes  první várka - Angličtina a Vlastivěda (hodí se barevně, jiný důvod tato kombinace nemá ;) ). Ten klobouček tam musel být! Když Vlastivěda, tak vlastenecké barvy. A krásný folklorní vzor z nedávné Renke kolekce Floral Folk Art. Já ji miluji a moc doufám, že ještě budu mít čas vrátit se k ní! Veškerý použitá materiál je z e-shopu Alexandry Renke a kdyby jste po něčem toužili, stačí prokliknout obrázek, propojila

4enScrap Preview of the Summer 2020 collection Day 1

Hello! Are you ready for a journey? Then let us begin with the Traditionally, 4enScrap came up with wonderful material, so let us enjoy the first day of preview together. The great thing about this collection - besides its beauty and comlexity - is the fact, that a lot of material comes also in English version. Great news! Yay! For Day 1 I created 3 cards. The first one features fabulous Wild flowers stamp set with coordinating dies. The outline of the poppies is heatembossed with white embossing powder and coloured by watercolors. I used a phrase from the stamp set Enjoy  as sentiment and completed the bouquet by new Feuilles d´Eté  and some previous branches. Dots and beads are never a bad idea! For next card I used a beautiful stamp of a village from the Campagne set and again sentiments from Wild flowers and Enjoy sets. I chose not to color the stamp this time. Partialy because I am not so good in coloring but primarily because I think this way I let