Přeskočit na hlavní obsah

Tvoření v kuchyni?

Ahoj!

Nad mým dnešním článkem většina nejspíš kývne rukou a pomyslí si něco o kolečkách navíc ... ale co, tohle jsem prostě já. Rodina už to neřeší, ví, co doma mají. :-)

Bývávaly časy, kdy mě vaření nebavilo, pak zase bavilo velmi a teď ... znáte to. Když člověk musí deno-denně a co nejrychleji, obvykle to zas taková radost není. Ale stravování řeším, není mi jedno, čím se živíme a bílý cukr u nás vítaný není. Takže, když se občas namane více ovoce, vařím přesnídávky. Bez cukru. Recept jsem našla na skvělém blogu Jitu a již ho mám prověřený. Mizí rychle, do sklepa je ani nenosíme. Buďte v klidu - nikdy nemám takové množství, abych musela obětovat celý tvořící večer ... ;-) Naopak, moje tvořivé já se vlastně celkem těší, protože ... a o tom (ne o přesnídávkách) jsem dnes chtěla psát.

Nevím, jak jste na tom Vy, ale já jsem měla vždy ráda, když byly zavařeniny jednoho druhu ve stejných sklenicích. Nesu si to z dětství, moje mamka to také měla ráda. Pamatuji si, že když jsem byla ještě příliš malá na jinou pomoc, měla jsem za úkol najít stejná víčka. Také si vybavuji úžasné německé katalogy typu Magnet, kde byly domácnosti načančané jedna radost a zavařeniny s ozdobnými víčky. Ááách ... Až budu velká ;-) , určitě si jednou koupím fantastické sklenice Weck, ale zatím se s estetickou stránkou vyrovnávám po svém. Nestejná víčka schovávám pod papír. A jsme doma!

Uznejte, že jablečno-hrušková přesnídávka v takových sklenicích úplně "neladí".


No, mně ne. Takže jsem si letos pořídila několik balících papírů s puntíky a zatímco se ovoce vařilo, stříhala jsem kolečka. Když byly přesnídávky hotové, sterilizované a vychladly, dostaly barevné (stejné! ;-) ) čepičky a zajistila jsem je gumičkou.


Letos mi k tvoření perfektně nahrál říjnový Creative kit Papero Amo - jedna ze stránek v kitu byla plná jablíček a hrušek. To nešlo ignorovat. Papír to byl hodně výrazný, na stránku bych ho celý asi nikdy nepoužila, tak mi ani nebylo líto střihnout si do něj. Alespoň jsem se k říjnovému kitu dostala dřív než se dostanu k archivaci říjnových fotek.


A pak jsem si už opravdu jen hrála - raznicí jsem vyrazila kolečka z bílé čtvrtky, proděravěla je a falešně prošila gelovým perem a místo popisu nalepila jablíčka a hrušky. Na zadní straně je dost místa na datum výroby, či na láskyplný vzkaz ;-)


Tady je výsledek jednoho vaření s tvořením. Množství přijatelné a radost dvojitá.


Děkuji, že jste se zastavili a přeji krásný večer!

Jana

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Papercards.cz challenge 81

Ahoj, meteorologové prý doporučili nevycházet tento víkend z domova ... tak co zpestřit si "nudu" tvořením? Na blogu Irisky se dnes objeví paletka, jste zvědavé? Trochu napovím svým přáním - snažila jsem se držet jí hodně věrně. Tak přemýšlejte, vytahujte barvičky, papíry a razítka a určitě si nenechte ujít inspiraci od dalších dam z DT, kterou Iriska zveřejní na své blogu. Na přání jsem použila výřez mandaly od Alexandry Renke a i její negativ - barvou jsem natřela rub šablony a projela v BS. Třásnička je domácí výroby. :) Přidáte se? Budeme moc rády, když nám pošlete své výtvory! Příjemné tvoření a krásný víkend, Jana

4enScrap Preview of the Summer 2020 collection Day 1

Hello! Are you ready for a journey? Then let us begin with the Traditionally, 4enScrap came up with wonderful material, so let us enjoy the first day of preview together. The great thing about this collection - besides its beauty and comlexity - is the fact, that a lot of material comes also in English version. Great news! Yay! For Day 1 I created 3 cards. The first one features fabulous Wild flowers stamp set with coordinating dies. The outline of the poppies is heatembossed with white embossing powder and coloured by watercolors. I used a phrase from the stamp set Enjoy  as sentiment and completed the bouquet by new Feuilles d´Eté  and some previous branches. Dots and beads are never a bad idea! For next card I used a beautiful stamp of a village from the Campagne set and again sentiments from Wild flowers and Enjoy sets. I chose not to color the stamp this time. Partialy because I am not so good in coloring but primarily because I think this way I let

Učebnice 4. ročník III.

 Ahoj, dnes tady mám poslední dávku inspirace z kategorie Učebnice.  Pro obě učebnice je společné použití starších papírů, které jsem sladila s novějšími šablonami. Do citronů jsem se zamilovala a protože jsem je zatím nestihla dostatečně využít, byla jsem ráda, že je umístím alespoň sem.  Matematika je můj i Ríšův nejmilejší předmět. Proto to srdíčko. Jinak jsem si s tímto obalem hrála tak, abych z dostupného materiálu vykouzlila matematickou tematiku. Matematici v naší rodině byli spokojeni. ;) Některé z použitých materiálů momentálně v eshopu bohužel nenajdete, tak sem dávám alespoň ty, které jsou momentálně dostupné.  A to je úplný letošní konec učebnic. Blíží se září, čas narozenin, takže užitný scrap bude pokračovat jiným směrem ;) Hezký zbytek prázdnin všem! Jana