Přeskočit na hlavní obsah

Naše album - první adventní týden (48.) v trochu netradičních barvách

Moc zdravím!

Po novém roce jsem se konečně vrátila ke svému pracovnímu stolu a dostala se zpátky k již téměř zaprášenému albu. Protože ještě nebyly fotky z aktuálního týdne, vrhla jsem se na zpracování nedodělků - a že jich je! Takže jsem si mohla vybrat, zda chci zpracovat konec léta, podzim, nebo Advent ... :-) České scrapženy se na netu postupně začaly chlubit svými nádhernými December Daily alby, ale mně bylo jasné, že tohle teď fakt nedám. Nicméně jsem dostala chuť pustit se do Adventu. Proto ten 48. týden. A ano, před ním mi toho ještě chybí opravdu hodně.

Vytáhla jsem si fotky ze zvoleného týdne a zjistila jsem, že budu opět potřebovat modrou. :-) Modrou na Advent? A proč ne, že? Jak jsem se tak hrabala v materiálu (taky už bohužel zaprášeném), mávala na mne úžasná modrorůžová abeceda z říjnového Creative kitu od Silvie z Paperoamo, že tedy nastal její čas.

Papír v takovém odstínu modré, jakou bych si představovala, jsem nenašla. Mimochodem, všimly jste si, že modrých papírů letos moc nebylo? Alespoň já jich moc nemám a to kupuji kdeco (jako blázen, no jo, no). Tak přišly na řadu barvičky. Vytáhla jsem všechny inkousty, které mám, a hledala jsem tu pravou. Vyhrály práškové barvy od Kena Olivera, které jsem si pod dojmem super workshopu s Iriskou v Liberci pořídila. (O stránkách, které jsem vytvořila v Liberci a bezprostředně po něm s použitím těchto barev, čtěte zde.) Jsou sytější než ostatní akvarelové barvy a já přece chtěla opravdovou modrou! Notnou chvíli jsem ji míchala (z odstínů Indigo a Ultramarine Blue a trochy zlatého spreje od Heidi Swapp) a také jsem se učila tvořit správně ledabylé skvrny. Pořád mi to nejde tak, jak bych si představovala, ale určitě je to lepší, než když jsem začínala :-) Jen prsty mám vždy stejně zamatlané ...


Když už jsem to tedy trochu nacvičila a namíchala, nařezala jsem si akvarelový papír vysoké gramáže (300 g/m2) a na některé kartičky namatlala skvrny. Trochu jsem je ještě rozpila jemnými kapkami vody z rozprašovače a po vysušení postříkala kapkami koncentrované barvy. A pak už jen klasika - rozmístit fotky, natisknout texty a nazdobit.

Kromě abecedy jsem moc chtěla využít zlaté vločky z prosincového Creative kitu - nějak jsem s adventem propadla třpytkám a zlatým detailům. Obvykle nedělám velké úvodní kartičky, tentokrát jsem vylezla ze své komfort zóny a rozjela to na 10x15 cm. Ta abeceda si o to říkala.


Nápisy jsem natiskla na papír a vyzkoušela jsem si i tisk na průhlednou samolepící folii - byla to má první vlastní samolepka! :-) Nějak mi totiž neseděl nápis "Začal" na bílém proužku a přímo na kartičku jsem ho tisknout nechtěla: co kdybych si zničila tu skvrnu, že?! ;-)

Na ostatních kartičkách už moc zdobení není, jen sem tam nějaký detail pro sjednocení. Šablonka domečku a ostatní výseky jsou od Simply Graphic - na domeček jsem využila jednu nepovedenou kartičku ;-)



A to je vlastně vše. Pár fotek jsem ještě umístila na protilehlý layout, ale ten Vám dnes ještě neukážu, protože jsem se ho nakonec rozhodla poslat do Challenge. Doplním později. ;-)

Děkuji za návštěvu! Ať žije Project Life ;-)

Jana

Komentáře

  1. Skvělé! Netradiční barvy jsou úžasné, děláš si to po svém! Mně se moc líbí ta společná fotka s dětmi! Pohodička!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irisko, děkuji! Na té společné jsme všichni 3 s antibiotiky ... ale stejně se milujeme ;-) Takže ano, pohodička. :-D

      Vymazat
  2. Krásné a sladěné do posledního detailu. Já tyhle jednoduchý stránky miluju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Péťo, však Tvoje stránky jsou jedna báseň! :-)

      Vymazat
  3. nadherna je, Jani!!! libi se mi vsechno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Jani! :-) Chci-li začít scrapovat v jiných barvách, budu asi muset pořídit dětem nové - jinak barevné - oblečení, mně ty fotky totiž nepustí ... nebo ČB. :-D

      Vymazat
  4. Jani stránka nie je vobec nudná. Podarila sa a je to fakt super kombinácia. Musím niekedy vyskúšať ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivka, vďaka! Sa teším, keď sa do modrej pustíš Ty, bude to paráda!

      Vymazat
  5. To je zase taková krása Jani, ta titulní kartička je moc hezká. Jsi prostě hračička :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Didi! No jo, jsem ... jen ta elegance mi pořád nějak uniká. :-D (včetně pěstěných prstů)

      Vymazat
  6. To je pekneeeeeee 👍 že zvyšok stranky taky obyčajný nudný .... no určiteeee, parádne je to ( no ako vždy 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ľubi, ďakujem! :-) Myslela som to tak, že tam už žiadna "bomba" nečaká :-)

      Vymazat
  7. Máš to krásné Jani - originální, osobité a rozhodně i elegantní. Modrá je prostě Tvoje a umis ji v každém odstínu a v každé kombinaci :). Na stránku v challenge se moc těším - to by nešlo, aby tahle paletka proběhla bez Tebe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Aničko, děkuji, máš pravdu modrá je prostě dobrá! :-) Ta stránka jde do challenge u PA, doufám, že paletku u Didi stihnu taky! Ale člověk míní ... ;-) Rozhodně se ale těším na Tvé stránky! A co to focení, už jsi ho vyřešila? ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Papercards.cz challenge 81

Ahoj, meteorologové prý doporučili nevycházet tento víkend z domova ... tak co zpestřit si "nudu" tvořením? Na blogu Irisky se dnes objeví paletka, jste zvědavé? Trochu napovím svým přáním - snažila jsem se držet jí hodně věrně. Tak přemýšlejte, vytahujte barvičky, papíry a razítka a určitě si nenechte ujít inspiraci od dalších dam z DT, kterou Iriska zveřejní na své blogu. Na přání jsem použila výřez mandaly od Alexandry Renke a i její negativ - barvou jsem natřela rub šablony a projela v BS. Třásnička je domácí výroby. :) Přidáte se? Budeme moc rády, když nám pošlete své výtvory! Příjemné tvoření a krásný víkend, Jana

4enScrap Preview of the Summer 2020 collection Day 1

Hello! Are you ready for a journey? Then let us begin with the Traditionally, 4enScrap came up with wonderful material, so let us enjoy the first day of preview together. The great thing about this collection - besides its beauty and comlexity - is the fact, that a lot of material comes also in English version. Great news! Yay! For Day 1 I created 3 cards. The first one features fabulous Wild flowers stamp set with coordinating dies. The outline of the poppies is heatembossed with white embossing powder and coloured by watercolors. I used a phrase from the stamp set Enjoy  as sentiment and completed the bouquet by new Feuilles d´Eté  and some previous branches. Dots and beads are never a bad idea! For next card I used a beautiful stamp of a village from the Campagne set and again sentiments from Wild flowers and Enjoy sets. I chose not to color the stamp this time. Partialy because I am not so good in coloring but primarily because I think this way I let

Učebnice 4. ročník III.

 Ahoj, dnes tady mám poslední dávku inspirace z kategorie Učebnice.  Pro obě učebnice je společné použití starších papírů, které jsem sladila s novějšími šablonami. Do citronů jsem se zamilovala a protože jsem je zatím nestihla dostatečně využít, byla jsem ráda, že je umístím alespoň sem.  Matematika je můj i Ríšův nejmilejší předmět. Proto to srdíčko. Jinak jsem si s tímto obalem hrála tak, abych z dostupného materiálu vykouzlila matematickou tematiku. Matematici v naší rodině byli spokojeni. ;) Některé z použitých materiálů momentálně v eshopu bohužel nenajdete, tak sem dávám alespoň ty, které jsou momentálně dostupné.  A to je úplný letošní konec učebnic. Blíží se září, čas narozenin, takže užitný scrap bude pokračovat jiným směrem ;) Hezký zbytek prázdnin všem! Jana